Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. augusztus 19., vasárnap

Történet - A kezdetek (5. fejezet)

Életterv...


   Folyamatosan dolgozott benne a vágy, hogy az előre megállapodott úton járjon, tudattalanul is tartani akarta magát az eredeti tervhez. Ahhoz, amit életére tervezett, születése előtt, felsőbb énjével. Arról, amit meg kell még tanulnia a felemelkedéshez, arról, amit meg kell tanulnia, hogy jobbá legyen, és segíthessen jobbá lenni másoknak.
   Jobbá akart lenni, de a felejtés folyosója jó munkát végzett… sokáig nem tudta, mi végre van a Földön. Sokáig nem tudta, csak érezte, hogy az evolúcióval valami nem stimmel, mert az nem lehet, hogy a majom legyen az eredő… nem azért, mert a majom rossz… és nem is alsóbbrendű. De Isten által létezni mégis csak felemelőbb, fénylénynek lenni mégis csak nagyobb megtiszteltetés, tisztább energia.

   Nem tudta, hogyan érje el a célját, hiszen még az sem tudatosult benne, mi a cél. Csak azt tudta, hogy az úgy nem jó, ahogy van.
Kereste az utat, eközben számtalan bajt hozott saját fejére, és éppúgy került vidám, boldogító helyzetekbe.
Mára már tudja, hogy ezek nagy része, sőt, talán akkoriban mindegyik, karmikus kapcsolódás eredménye: „leszolgálni”, jóvá tenni, visszavenni, vagy épp ezek ellenkezője: Őt ért bántalmakat „szolgálják le”, vele szemben elkövetett rossz dolgokat tesznek jóvá, vagy veszik vissza mindazt a rosszat, amit neki adtak.
   Bár mindig is kutatta az alapokat, mi miért olyan, amilyen, mi miért úgy történik, ahogy, soha nem a tudományos megközelítések ragadták meg Őt. Minden gondolatfonata inkább egy mögöttes, szemmel nem látható, nem mérhető, kézzel nem fogható, csak a szívben érezhető világba vezette.

   Több évvel később kapta meg a válaszokat az addig felmerült kérdéseire. Kérdésekre, amelyek évtizedekig gyötörték, s melyekre a válaszokat sehol nem lelte.



Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése